Sportdorpen Olst-Wijhe

DYNAMICTENNIS

 

Een combinatie van tennis en tafeltennis.

 

 

Wat is het?

Dynamictennis speelt zich af op de binnenafmetingen van het badmintonveld. In tegenstelling tot gewone tennis, wordt dynamictennis met een kort, licht racket gespeeld en een ‘foam’-bal ter grootte van een tennisbal.

 

Hoe werkt het?

Bij de opslag laat je de bal achter je eigen achterlijn eenmalig stuiteren, om vervolgens de bal diagonaal in het veld van je tegenstander te slaan. Na één keer stuiteren, probeert de tegenstander vervolgens de bal weer terug te slaan. Het enige verschil met de tafeltennisregels: men mag kiezen om de bal na één keer stuiteren over het net te spelen of voordat de bal de grond heeft geraakt, gelijk de bal al over het net te spelen (volleren).

 

Om de vijf punten wisselt de service en een game gaat tot de 21 punten.

ONZE PARTNERS

Sportdorpen is een samenwerking tussen tussen bedrijven, instellingen en de overheid.

daar-maak-je-vrienden-mee-rond