Sportdorpen Olst-Wijhe

DYNAMIC TENNIS

Een combinatie van tennis en tafeltennis.

 

 

Wat is het?

Dynamic tennis speelt zich af op de binnenafmetingen van het badmintonveld. In tegenstelling tot gewone tennis, wordt dynamic tennis met een kort, licht racket gespeeld en een ‘foam’-bal ter grootte van een tennisbal.

 

Hoe werkt het?

Bij de opslag laat je de bal achter je eigen achterlijn eenmalig stuiteren, om vervolgens de bal diagonaal in het veld van je tegenstander te slaan. Na één keer stuiteren, probeert de tegenstander vervolgens de bal weer terug te slaan. Het enige verschil met de tafeltennisregels: men mag kiezen om de bal na één keer stuiteren over het net te spelen of voordat de bal de grond heeft geraakt, gelijk de bal al over het net te spelen (volleren).

 

Om de vijf punten wisselt de service en een game gaat tot de 21 punten.

 

 

ALLE DEELNEMERS

Sportdorpen is een samenwerking tussen alle aanbieders van bewegen. Dit kan divers zijn van een vereniging tot een enthousiaste wanderlclub

daar-maak-je-vrienden-mee-rond