Sportdorpen Olst-Wijhe

SPEEDBADMINTON

 

Een combinatie van tennis en badminton op hoge snelheid.

 

 

Materiaal

Voor speedbadminton is ook weer speciaal materiaal nodig: een racket lijkend op die gebruikt wordt bij squash, maar dan lichter en van ander materiaal. Daarnaast is een verzwaarde ‘shuttle’ nodig, een zogenaamde ‘speeder’. Er zijn verschillende speeders, wat mede bepaald wat de afstand tussen de tegenspelers is. Speedbadminton gaat vaak gepaard met hoge snelheid en wordt meestal in de buitenlucht beoefend.

 

Speelveld

In vergelijking met tennis en badminton bevat het speelveld van speedbadminton geen net tussen beide speelvelden. Elke speler heeft een eigen gekaderd speelveld van 5,5 x 5,5 meter. Tussen beide speelvelden zit een afstand van 12,8 meter.

 

Opslag

Vanaf heuphoogte wordt er opgeslagen. Bovenhands opslaan is niet toegestaan. Iedere speler mag 3 keer achter elkaar opslaan. Zodra de stand 15 – 15 is, wordt er om de beurt opgeslagen. De speler die de set heeft verloren, mag de volgende set beginnen met de opslag.

 

Punten scoren

Het doel van het spel: de speeder op de grond van het speelveld van de tegenstander krijgen. Elke keer als de speeder de grond raakt, is 1 punt waard. Ook als de speeder het lichaam raakt, is 1 punt waard. De speler die als eerste twee sets heeft gewonnen, is de winnaar. Één set gaat tot de 16 punten, maar er moet met twee punten verschil worden gewonnen.

ONZE PARTNERS

Sportdorpen is een samenwerking tussen tussen bedrijven, instellingen en de overheid.

daar-maak-je-vrienden-mee-rond