Sportdorpen Olst-Wijhe

ZITVOLLEYBAL

 

Zoals het woord het al zegt: zittend volleyballen.

 

 

Hoe werkt het?

Zitvolleybal kent veel dezelfde basiselementen als volleybal, alleen je raadt het al: je voert alles zittend uit i.p.v. staand. Één van de belangrijkste spelregels is dat het zitvlak of een deel van de romp altijd in contact is met de vloer. Dus een sprongservice zit er helaas niet in.

 

Het is een uitdagende, maar voor veel mensen een spectaculaire sport om te doen én om naar te kijken. Bovendien is zitvolleybal toegankelijk voor een veel grotere doelgroep dan regulier volleybal. Zitvolleybal maakt het mogelijk om het verschil te kunnen maken met een beperking i.p.v. ondanks een beperking.

 

Zitvolleybal wordt gespeeld in twee teams van elk 6 personen en heeft een speelveld van 6×10 meter. Het speelveld wordt opgedeeld in tweeën middels een net. Bij de dames is het net 105 cm hoog vanaf de grond en bij de heren 115 cm.

ONZE PARTNERS

Sportdorpen is een samenwerking tussen tussen bedrijven, instellingen en de overheid.

daar-maak-je-vrienden-mee-rond