Sportdorpen Olst-Wijhe

8 september 2018

Cognitieve Fitness

Gratis kennis maken met Cognitieve fitness?
Bezoek de “Kom van de Bank events op
8 september in Welsum
22 september in Wesepe

www.komvandebank.nl
www.bosomolst.nl

Cognitieve Fitness: wat is dat, zult u denken? Een sport, of een training om sneller te reageren en beter te leren onthouden ? Nou, beide! Zo krijgt je tijdens het hardlopen of wandelen bij een stop- signaal in 1 minuut de tijd een puzzel op te lossen, of rekensommen te maken. Of moet je tien woorden onthouden en opschrijven die tijdens het joggen zijn genoemd. Een andere training is om tegen gestelde bewegingen te maken met armen, handen en vingers, afwisselend links en rechts. Hierbij moet je goed nadenken. Best lastig! Brainboosters worden deze oefeningen genoemd. Allemaal om je linker en rechter hersenhelft beter te laten samenwerken en je coördinatie te verbeteren. Zo houden we onze hersens scherp.

Cursus van 12 lessen
Start donderdag 27 September 2018
van 10.30 tot 12.00 uur in Het Beatrixgebouw
Industrieweg 1A 8131 VZ Wijhe
Eigen bijdrage € 80,00 excl. koffie of thee
Cursus gaat door bij minimaal 8 deelnemers.

Aanmelden bij Marijke Bos Bosom@home.nl of per tel. 06-29432041
Opgave mogelijk tot 21 september 2018

ONZE PARTNERS

Sportdorpen is een samenwerking tussen tussen bedrijven, instellingen en de overheid.

daar-maak-je-vrienden-mee-rond