Sportdorpen Olst-Wijhe

7 januari 2018

Cognitieve Fitness

Cognitieve Fitness: wat is dat, zult u denken? Een sport, of een training om sneller te reageren? Nou, beide! Enkele voorbeelden: Zo krijgt je de opdracht om tijdens het hardlopen bij een stop signaal in één minuut een puzzel op te lossen, of rekensommen te maken. Of moet je tien woorden onthouden en opschrijven die tijdens het joggen zijn genoemd. Een andere training is om tegen gestelde bewegingen te maken met armen, handen en vingers, afwisselend links en rechts. Dan moet je goed nadenken. Best lastig! Brainboosters worden deze oefeningen genoemd. Allemaal om je linker en rechter hersenhelft beter te laten samenwerken en je coördinatie te verbeteren. Zo houden we onze hersens scherp.

Iedere training bevat een optimale mix van 3 elementen. Het combineert Fysieke inspanning met Intellectuele uitdaging en maakt gebruik van Bewuste ontspanning.
Cognitieve fitness is zeer effectief voor senioren 55+, mensen met cognitieve problemen en natuurlijk voor iedereen die fit wil blijven en zijn/haar hersenen gezond wil houden.

De kosten voor deze cursus bedragen € 80,00 excl. koffie of thee
Cursus gaat door bij minimaal 8 deelnemers.

ONZE PARTNERS

Sportdorpen is een samenwerking tussen tussen bedrijven, instellingen en de overheid.

daar-maak-je-vrienden-mee-rond